14 Ocak 2015 Çarşamba

Hıçkırığınız geçmiyorsa bunları deneyin

Sizi hıçkırık tuttuysa ve bir türlü geçmiyor veya erkenden bu işin bitmesini istiyorsanız aşağıdaki yollardan bir veya bir kaçını uygulayabilirsiniz. Kendim bizzat denediğim iki yol anlatacağım daha sonrada duyduğum ve sağlam kaynaklardan aldığım bir kaç bilgi paylaşacağım..

Yaşlı bir amcanın vasıtasıyla hıçkırığa tutulduğum bir zamanda korkutularak hıçkırıktan kurtulmuştum. Sizinde çevrenizde hıçkırığa tutulan birini gördüğünüzde onu yalan bir haberle korkutarak yardımcı olabilirsiniz. (Kalp hastalarına dikkat edin kaş yaparken göz çıkarmayalım :) )

Yine denediğim ikinci yol, Nefesinizi 15 saniye kadar tutun ve daha sonra 3 kez yutkunarak hıçkırıktan kurtulabilirsiniz.

Sağlam kaynaklardan aldığım diğer yollar:
- Nefesini elinden geldiğince tutarak diyafram yanıltabilirsin. Böylece yeniden normal soluklanma ritmine dönersin.
- Buzlu su, limon suyu veya sirke içmek, gırtlaktaki spazmı çözebilir.
- Bir tutam karabiber koklandığında oluşan hapşırık ve ardından gelen şok soluklanma, diyafram kaslarını etkileyerek yeniden normal ritme dönülmesini sağlar.
- İki, üç adet kesme şeker yemek de olumlu sonuç verebilir.
- Bu yöntemlerle geçmeyen hıçkırık için sakinleştirici, kas gevşetici gibi çeşitli ilaçlar da etkili olabilir.

Bunlara rağmen hala hıçkırığınız devam ediyorsa hemen doktorunuza başvurmalısınız..


Bu konumuza google ve benzeri arama motorlarında hıçkırık geçmiyorsa bunları deneyin, hıçkırıktan kurtulmanın yolları, Hıçkırık nasıl geçer, hıçkırık neden olur, hıçkırığım çaresi, hıçkırık ve kas spazmı, hıçkırığım bitkisel çaresi, hıçkırık ilaçı gibi arama sorgularıyla ulaşabilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder