23 Eylül 2015 Çarşamba

Blogumuzda isim kullanmadan veya takma isimle yorum yapma

Sekercik blog'ta konulara yorum yaparken isim kullanmayabilir veya takma isim kullanabilirsiniz. Tabi bu seçeneklerin yanında gmail hesabınızla yorum yapma gibi seçeneklerde var. Şimdi bu konuyu fazla uzatmadan meraklıları için inceden anlatmaya çalışayım.

Sekercik blog; veritabanı olarak Google'ın blogger hizmetini kullandığı için yorum kısmınıda ordan almaktadır.  Bu konun altında bulunan yorum alanındaki "yorumlama biçimi" sekmesini tıklayıp baktığınızda sizlere hangi servisi kullanarak yorum yapmak istediğiniz sorulur.

Bu servislerden 3 tanesi Türkiye'de kullanılır ve bende bunları resimli olarak tek tek sizin için anlatacağım.

 1.  Google Hesabı (Gmail ile yorum yapma) 


Yukardaki resimde de görüldüğü gibi bir google hesabınız (gmail) varsa yani benimismim(e)gmail.com gibi benzeri bir hesaba sahipseniz yorum alanının altındaki Yorumlama biçimi sekmesini tıklayarak Google Hesabı hizmetini tıklıyoruz. 

Gmail hesabınız o an açık ise Yorumlama biçimi kısmında kullanıcı adınız görünür. Kullanıcı adınızı tıklayarak yorumunuzu yazıp Yayınla butonunu tıklayarak yorumunuzu yapmış olursunuz.

Yorum yapacağınız sırada gmail hesabınız kapalı ise Yorumlama biçimi sekmesinden Google Hesabı hizmetini seçip yorumunuzu yazarsanız Yayınla butonunabastığınızda ise gmail hesabınızla giriş yapmanız istenir. Giriş yaptıktan sonra yorumunuzu onaylayıp yayınlarsınız.

 2.  Adı/URL (Takma isim & Rumuz yazarak yorum yapma) 

Sekercik blog'ta herhangi bir konuya gerçek isminizi vermeden takma isim veya bir rumuz kullanarak yorum yapmak istiyorsanız yorum alanının altındaki Yorumlama biçimi sekmesinden Adı/URL kısmını tıkladığınızda yukardaki resimdede görüldüğü gibi bir isim alanı çıkar. Adı kısmına takma isminizi veya rumuzunuzu yazarak devam butonuna basarsınız. (URL kısmını boş bırakabilir veya sitenizin ismini yazabilirsiniz.) daha sonra yorumunuzu yazarak Yayınla butonuna basarak işlemi bitirirsiniz.

 3.  Anonim (Hiç bir isim vermeden yorum yapma) 

Sekercik blog'ta isimsiz olarak yorum yapmak kendinizle ilgili hiç bir bilgi vermeden yorum yapmak istiyorsanız, yorum alanının altındaki Yorumlama biçimi sekmesinden Anonim kısmını tıklayarak daha sonrada yorumunuzu yazarak Yayınla butonuna basıp yorumunuzu yapmış olursunuz.

Konuyu okuyup sabırla takip ettiğiniz için teşekkür ederim..
Hadi.. Güzel yorumlarınızı bekliyorum :)

Nesrin AKSOY - Editör

(Google ve benzeri arama motorlarında Blogumuzda isim kullanmadan veya takma isimle yorum yapma, blogger yorum, blogspot yorum, yorum nasıl yapılır, isim vermeden yorum yapma, sekercik blog yorum, gmail hesabınızla yorum yapın )

5 yorum:

  1. Bilgilendirme İçin Teşekkürler Yazılarınınz Çok Güzel Başarılanızın Devamını Diliyorum

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler gerçekten aradığım yazı. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok guzel teşekküler aradım gercel olmuş

    YanıtlaSil
  4. Bilgilendirme İçin Teşekkürler Yazılarınınz Çok Güzel Başarılanızın Devamını Diliyorum

    YanıtlaSil
  5. Bu tatlı çok şekerli olmus

    YanıtlaSil