23 Eylül 2015 Çarşamba

İlanınıza kimse bakmıyor ve mesaj yazmıyor mu?


İlanınızı ön plana çıkarıp, hit almanın ve mesaj almanın elinizde olduğunu biliyor muydunuz?

Biraz sonra ilan verirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve nasıl ilan verildiğini elimden geldikçe açıkca anlatmaya çalışacağım. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki; İlan başlığı olarak yazdığınız metni ilan adresinize yansıtarak, ilan açıklamanızın kalitesine göre en geç 2 iş günü içinde google ve benzeri arama motorlarına düşürmeyi başarıyoruz. Böylelikle sizin sesinize ses vererek daha hızlı arkadaş bulmanızı hedefliyoruz.

Az sonra anlatacağım ve vereceğim bilgiler sadece Sekercik.com arkadaş ilan sitesi için geçerlidir ve gerçekten aradığınız, ulaşmayı hedefleriğiniz amacınıza kavuşmak istiyorsanız bu yazının devamını sabırla okumanızı tavsiye ediyoruz.

Google arama motoru verdiği kaliteli sonuçlar neticesinde kendi alanında bir numara olduğunu katılamış ve bir çok arkadaş arama sitesi bu arama motorunda aranan terimlere göre ilk sayfada çıkmak, kullanıcılarını gerçek bilgilere ulaştırmak için hergün farklı bir yol ve metod uygulamaktadır. Sekercik.com bir çok arkadaş arama sorgusunda ilk sırada çıkmayı başarmış ve bu kalitesinden ödün vermeyen ücretsiz ve üyeliksiz bir sitedir.

Şimdi yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağım yani "sekercik ilan sitesine verdiğim başlığımı nasıl google'da ön sıraya taşıyabilirim" ondan bahsedeceğim.

 İlan verirken dikkat edilmesi gerekenler. 

 1.  İlan başlığınızı amaca uygun belirlemelisiniz ve karakter sayısı olarak ne çok kısa nede çok uzun olmalıdır. Öyle birşey yazmalısınız ki; Google'da arama yapan birinin yazıp aradığı kelime veya cümle ile sizin ilan başlığınız arasında en az anlam olarak bir benzerlik olmalıdır.

Örnekğin "ankaralıyım öğretmenim arkadaş arıyorum" şeklinde bir başlıkla ilan verdiğimizi düşünelim. İlan verdikten sonra sekercik sistemsel olarak bu başlığı google arama motoruna tanıtıyor ve daha sonra google'da "ankara öğretmen arkadaş" yazıp aradığında sizin ilanınız ilk sırada çıkmış olacak ve arama yapan kişi sekercik.com haricindende size ulaşmış olacak.

 2.  İlan açıklamanız en az 300 kelimeyle yazılmış olmalı ve açıklama içinde yazdığınız başlıktaki kelimeler içermelidir. Google tarafından en az 300 kelimeyle yazılmış açıklamalar daha değerli görülüp, üst sıralara taşımak için sebeb olarak gösteriliyor. Sekercik.com ilan açıklamanızı yazmanız için 1000 karakterlik bir alan bırakmıştır. Mümkün süretle bu alanı tamamen doldurmanız ilanınızın daha değerli kılınıp ön sıralara taşınmasına yardımcı olur.

İlan açıklamanızı yazerken kısa ve net bir ifade kullanmak istiyorsanız, 300 kelimeyi bulmak için açıklamanızın devamına etiketler ekleyebilirsiniz yani açıklamanız bittikten sonra boşluk bırakıp "erkek arkadaş arıyorum, bayan arkadaş arıyorum, bayan telefonları, bayan ilanları, yakışıklı erkekler şeklinde aralarına virgül koyarak sorgular yazabilir, açıklama alanızı tamamen doldurabilirsiniz.

 3.  Fotoğraf ekleyerek ilanınızı farklı ve tıklanmaya değer kılabilirsiniz. Kendi kişisel fotoğrafınızı eklemek istemiyoranız bile sevdiğiniz bir ünlünün, sevdiğiniz bir eşyanın veya sevdiğiniz bir hayvanın fotoğrafını ekleyebilirsiniz.

Yukarda anlattığım bu 3 önemli başlıkla ilanınıza ciddi oranda ziyaretçi çekersiniz. Bu ziyaretçilerden mesajlar almak içinde ilan açıklamanızın ve ilan başlığınızın kalitesi çok önemlidir. Yani tıklamaya değer görüp ilan sayfanıza gelen insanlar farklı ve isteklerine uygun içerik görmek isterler. Bunun içinde samimiyet, güven olmalı yazdıklarınızda ne aradığınızı, neler verebileceğinizi açık ve net ifadelerle belitmiş olmalısınız. Bu durumuda sakın göz ardı etmeyin. Neden mi? şimdi gelen ziyaretçilerin yazacağı anlamlı veya anlamsız mesajlarından bahsedeceğim.

Google; kendisine tanıtılmış sayfaları zaman içinde rutin olarak ziyaret edip, güncellenmesini istemektedir. Böylelikle güncellenmiş sayfalar yerini korurken güncellenmeyen sayfalarda yavaş yavaş alt sıralara doğru düşer. İşte tamda bu noktada ziyaretçilerden gelen mesajlar devreye girer. Ziyaretçilerden gelen her mesaj anında sayfaya yansıtıldığı için Google bu sayfayı güncellenmiş sayıyor ve üst sıralarda tutmaya devam ediyor.

Sayfanızı kendiniz de güncelleyebilirsiniz aslında.. Nasıl mı?
İlan sayfanıza girerek mesaj alanına ilanınızın güncel olduğunu veya ilan verdiğiniz günden bugüne yaşanan farklılıkları yazabilir açıklamaya çalışabilirsiniz.

Verdiğim tüm bilgilerin birbiriyle bağlantılı olduğunu görüyorsunuz değil mi?
İsterseniz şimdi durumu toparlayalım ve anlattığımız tüm bilgilerin özetini çıkarıp net olarak neler yapacağımızı bir daha hatırlayalım.

* Google'nin önemimi kavradık.
* İlan başlığına önem veriyoruz ve aranabilecek muhtemel sorgularla aynı yazmaka dikkat ediyoruz.
* İlan açıklamamızı elimizden geldikçe uzun yazmaya çalışıyoruz ve içeriğinin kaliteli, samimi olmasına dikkat ediyoruz.
* Görselliğin önemini anladık ve fotoğraf eklemeye özen gösteriyoruz.
* Arama ile gelen insanlara net bilgiler verip mesaj almaya ve güncellenmeye gayret ediyoruz.

Tüm bu yazılanları harfiyen yaptığınız zaman  ilanınıza bir çok kişi bakacak ve mesaj yağmuruna tutulacaksınız..

Aklınıza "Tüm bunları yapmasam n'olacak ?" gibi bir soruda gelebilir.
Sekercik.com gelecektede varlığını sürdürmek, bünyesindeki mevcut ilanları daha fazla insana ulaştırmak, sevenlerini mutlu etmek  için aralıksız çalışıyor. Sizin için olmasa bile başka bir ilan için gelen ziyaretçi sekercik.com'un rahatlığını, kolaylığını görünce mutlaka diğer ilanlarlada ilgilenmek isteyecektir. Öyleki; gün içinde alğımız binlerce ziyaretçi bunun en tatlı örneğidir.

Birazda bu konuyu neden açtığıma değineyim..
Sekercik.com da ilan açan bir çok kişi beni tanır. Şöyle ifade edersem sanırım tanımayanlarda "evet evet bende tanıdım" diyecek. Size gelen sistem maillerinin altında editör Nesrin AKSOY yazan kişiyim :)

İlanlarının düzeltilmesi bolca içerik eklenmesi ve tanıtılması konusunda özellikle bir çok bayan arkadaşa yardım ettim. İhmal ettiklerim, üzdüklerim ve geç cevap verdiklerimde olabilir ama yoğunluktan dolayı afınıza sığındığımı burdan bildirmek isterim.

Gün içinde okuyup değerlendirdiğimiz bir çok ilan oluyor ve bu ilanlardan bir çoğunu uygunsuz içerik, kısa ve anlamsız içerik, pornografik içerik gibi sebeblerle silmek zorunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra ilanlarını değiştirmek isteyen, Fotoğraf eklemek veya çıkarmak isteyen, telefon numarası eklemek ve çıkarmak isteyen bir çok talebede cevap vermeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere Sekercik ücretsiz ve üyeliksiz bir yer, insanların sosyal ilişkilerde daha rahat ve daha hızlı olması için kurduğumuz bu sistemde sizlere en rahat şekilde hizmet vermek için çaba gösteriyoruz. Tüm bu tatlı yoğunluk içinde gönül isterki herkesin mutluluğunu görelim ama bazen hayat her istediğimizi bize sunmaya biliyor.

Bizlere gelen güzel mesajlar gibi kötü ve üzücü mesajlarda geldiğini bilmenizi istiyoruz. Güzeli bağrımıza basıp kötüyü görmezden gelerek sizden sıkça gelen "mesaj alamıyorum, ilanıma bakan yok veya bakan çok mesaj yazan yok" gibi sorular oluyor. Samimiyetle bizi tercih edip buaraya gelmişseniz sizlerle ilgilenmeyide borç bildiğimizden dolayı bu konuyu açmak istedim.

Ara ara bu tür konular açmayı düşünüyorum ne kadar sık iletişime geçersek sorunları o kadar hızlı şekilde çözeriz diye düşünüyorum. Sekercik.com bir ekip işi ve burda gönüllü çalışan bir kaç arkadaşız. Sanırım hepimizin ortak paydası insanları mutlu etmeyi seviyoruz. Mutlu etmek aslında kendin mutlu olmaktır.

Bu yazıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı ve sabırla sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Konuyla ilgili varsa sorun, şikayet ve önerilerinizi bekleriz..

Sekercik.com'da olduğunuz sürece mutluluğa bir adım daha yakın olacaksınız.
Saygılarımla..
Nesrin AKSOY - Editör.

3 yorum:

  1. Sayın Nesrin Aksoy bu sayfa ve hizmetiniz kalbinizdeki iyiliğin en bariz örneği bence , bütün güzellikler sizinle olsun efendim (Alim Gümüş)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nesrin bizlerin yapmış olduğunuz bunca güzel şeyler için sizleri canı gönülden kutluyor tebrik çoook teşekkür ediyorsizlerinde herşeyin güzel gönlünüzce kalbinizce dilediginizce hayırlısıyla en güzelin olmasını temenni ediyorum selamlar sevgiler gönderiyortekrar çok teşekkür ediyor başarılarınızın yardımlalınızın devamını diliyorum

      Sil
    2. İlginiz, alakanız ve samimiyetiniz için ben teşekkür ederim.
      Mutlu günler dilerim.

      Sil