19 Mayıs 2017 Cuma

İlan ve yorumlarda telefon numarası versem mi?

Yeni bir ilan açmak istediniz veya mevcut bir ilana yorum yaparken telefon numaranızı vermek istediniz ama kaygılarınız, korkularınız var. Peki ne yapmak gerekir? hep beraber bu sorumuzun cevabına bakalım.

İlanınızdaki arayışınızı daha büyük kitlelere ulaştırmak, sizinle aynı arayışta olan birine göstermek için ilan başlıkları google gibi arama motorları tarafından indexlenir. Bu ve benzeri uygulamaları bir çok web sitesi tarafından kullanıyor fakat hepsinin başarılı olduğu söylenilemez. Bu konuda diğer sitelerle aramızda ciddi ve bir okadar ince bir fark var.

Peki bu fark nedir?
Bugün Facebook ve Twitter gibi popüler olan sosyal ağlarda dahi telefon numaranızı paylaşıp sildikten sonra bile arama motorlarında aynı içeriği görme ihtimaliniz vardır. Bu içerik arama motorlarının ilgili sayfayı tekrar inceleyip güncellemesinden sonra ortadan kalkar. Peki sıradan bir sitede güncellenme olmasa? o zaman aksi bildirilmeyene kadar bu durum böyle devam eder..

Bizi diğer sitelerden ayıran o ciddi ve ince çizgiye gelelim.
Arkadaş arama ilan sitemizde; ilanlardaki telefon alanına veya yorumlarda yazılan numaralar arama motorlarıyla asla paylaşılmaz. Böylelikle bu durumdan dolayı oluşacak sorunlarıda ciddi ölçüde bertaraf etmiş oluyoruz.

Bu anlatımımız telefon numaranızı paylaşın anlamında bir teşvik niteliğinde değildir. Sekercik.com olarak tavsiyemiz telefon, T.C. şifre veya hesap gibi maddi manevi zararlara sebeb olacak paylaşımlardan uzak olmanız yönündedir. Bunun yerine sanal iletişim yollarını seçebilirsiniz. Facebook veya benzeri sosyal ağ sayfalarınızı, e-posta adreslerinizi paylaşarak özel olarak iletişime geçmek isteyebilirsiniz.

Unutmayın ki; yapılan her paylaşımın siteyi kullanım koşullarına göre direk muhattabı ve sorumlusu paylaşımı yapan kişidir.

Konuyla ilgili sorun şikayet ve önerilerinizi iletişim sayfamızdan veya bu konunun devamındaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Saygılarımla
Nesrin AKSOY

1 yorum:

  1. tşkler ben kendim e-mail paylaşıyorum googledende çıkmadı bence böyle güzel yani.

    YanıtlaSil