10 Ocak 2015 Cumartesi

Burcunuza göre arkadaşlık ilişkiniz


Arkadaş olarak Koç
Koçlar her zaman yeni kişilerle tanışmak isterler, buna gereksinimleri vardır. Bu burçta doğan kişilerin kendilerini yaşamlarının can damarı olan insanlardan uzak tutmaya çalışmaları intiharları demek olur. Zihinsel ve duygusal canlılıklarını ilişkilerle sağlar, başarılı olabilmek için geniş bir çevreyle ilişkide olma gereksinimi duyarlar. Başkaları arasına karışmak onların zayıf yanları olan etkileme ve önemsenme gereksinimlerini giderir. Koç burcundakiler kolaylıkla bir guruba girebilirler, fakat ne denli coşkun ve girişken görünürlerse görünsünler, kendilerinden ufak bir parça alıkoyar, bu parçayı geçici arkadaşlıklarda sunmazlar. Gerçek arkadaşlık onlar için çok önemlidir. Çok sayıda yakın arkadaşları olmamasının bir nedeni de budur.

Yakın ilişkileri her zaman öfkelerinin ve sözlü saldırılarının yarattığı gerginliğe dayanamayabilir. Çeneleri fazla çalışır. Görkemli bir başlangıçtan sonra kişiler onlardan soğurlar. Koçlar genellikle kin tutmaz, öç almaya çalışmazlar. İçlerinde kötülük yoktur. Yakın arkadaşlarına içten bağlı, yanılgılara karşı hoşgörülüdürler. Bir arkadaşı sıkıntıdaysa basmakalıp üzüntü sözcükleri ile zaman yitirmez, hemen harekete geçip, yardım için pratik çözümler aralar. Bu içten insanlar hiçbir koşul aramadan keselerindeki son meteliğini de verir ya da durumu düzeltmek için çözüm yolları arayıp koşturur.

Arkadaş olarak Boğa
Hiç kimse sevgili Boğadan daha bağlı ve güvenilir bir arkadaş olamaz! Boğaların büyük bir etki uyandırmadıkları gerçektir. Sundukları sağlam, sevimli, sıcak arkadaşlık en büyük gereksinmeyi karşılar. Bir arkadaşta bundan öte ne aranabilir ki? Boğalar neşe kaynağı olabilirlerse de, genellikle başlangıçta sessiz ve çekingendirler. Arkadaşlığa gerçekten değer verir, dostluklarını gelişigüzel sunmazlar. Boğaların para ve sosyal durumun geçerli olduğu yüksek sosyeteden arkadaşlıkları vardır. Kendileri varlıklı olmayabilirler, ama varlıklı ve sözü geçer kişilerce kabul edilir, onlar arasında zorluk çekmeden yerlerini alabilirler.

Boğa burcunda doğan kişilerin yaradılışının diğer kişileri saran bir yönü de, yaşamın artistik yanlarından zevk alma yetenekleridir. Bütün gün büroda sıkı çalışmış olmalarına karşın akşamları ya da hafta sonları özel arkadaşlarıyla paylaşacakları yaratıcı uğraşlar bulurlar. Boğa'lar genellikle yemeyi severler. Arkadaşları Boğa'ların evine gitmekten zevk duyarlar, çünkü bunlar çok iyi ev sahipleridirler. Arkadaşlık kurmaya gelince, biraz kuşkulu ve kararsızdırlar. Kendilerini hoş sohbet bir kişi olarak görmediklerinden buzları eritebileceklerine güvenemezler. İlişki kurmaktan kaçınır, olaylarla davranışlarını yönlendirmeyi beklerler. Boğalar bir kişiye güvenlerini yitirdikleri zaman, o kişiyi defterden silerler. Boğa'ların en yakın arkadaşları güzel şeylere olan sevgilerini paylaştıkları kişilerdir .

Arkadaş olarak İkizler
İkizler çok sayıda arkadaşları, fakat olabildiğince az, derin dostlukları olmasından hoşlanırlar. Onlar için arkadaşlık eğlence, neşe ve zihinsel bir uyarım içindir, yükümlülük için değil! Onlar geçen hafta söylediklerinden sorumlu olmak istemezler. İkizler, heyecanlı anlarında bir şey söyleyebilir ve arkadaşlarının bunu anlamasını beklerler. Bu hiç de mantıksız olduklarından değildir. Herhangi bir saçmalık üzeride mantık yürütebilirler, yargılama yetenekleri güçlüdür. Ama gelin de İkizler burcundan birini dün söylediğinden sorumlu tutun. Şaka yapıyor olmalısınız! Onlar oldukları gibi (sevimli, eğlenceli, iyimser, iyi niyetli, zeki ve iyi huylu bir enerji demeti) kabul ettikleri için kendilerini güvenilmez kişi olarak görmezler.

İkizlerin kafasında diğer kişilerin adres defterindekinden daha çok sayıda arkadaşının telefon numarası vardır. Arkadaşları genellikle geniş bir alana yayılmışlardır. Bu tez canlı kişiler iki kişiye yetecek kadar arkadaşa sahiptirler. Belki de burçlarının ikizler adını alması bundandır. İkizlerin en yakın arkadaşları kendilerini ilgilendiren, daha çok soyut konularda konuşabilecekleri entelektüel tiplerdir. Fakat bu kişilerin yalnızca gevezelik için, en uygunsuz saatte uyandırılmaya karşı koymamaları gerekir.

Arkadaş olarak Yengeç
Yengeçler az sayıda ama içten arkadaşları olmasından hoşlanırlar. Onlara yardım ettiklerini bilip, karşılığında saygı ve beğenilerini kazanmakta hoşnut olurlar. Arkadaşlarını entelektüel ayırım yaparak değil duyguları ile seçerler. Eğer bir Yengeç'e kanınız kaynamışsa büyük bir olasılıkla aynı şeylere ilgi duyuyor, aynı görüşleri paylaşıyorsunuz demektir. Yakın arkadaşlarıyla öyle ince bir bağları vardır ki, saatlerce konuşmaları gerekmeyebilir. Yengeç'ler huysuzdurlar. İyi tanımayanlar için kırıcı olabilirler. Bir günleri diğerine çok ender uyar. Huyları bulundukları yere, birlikte olduğu kişilere ve dahası havaya göre bile değişir. Buna karşın Yengeçler göründüklerinden çok daha derin insanlardır. Gerçek arkadaşları bu yönlerini beğenir ve onları oldukları gibi severler.

Yengeçlerle yakın arkadaşlık biraz bunaltıcı olabilir. Çok sevimli ve yardım sever olmalarına karşılık Yengeçler aşırı koruyucu, arkadaşlarının iyiliği için aşırı kaygılı olma eğilimindedirler. Bu kaygının yöneltildiği kişi, tutsak olduğunu ve kişisel varlığının baskı altına alındığını sanır. Yengeçler vermeye en fazla çalıştıkları sırada daha çoğunu istiyor olabilirler. Çok duygusal insanlar, sevgiye çok gereksinim duyarlar. Yengeçler kendini beğenmiş ve bencil olmamalarına karşın, oldukça gururludur. Bu da onların beğenilmeleri ve sürekli olarak değerlerinin karşılık görmesi anlamına gelir. Bu zor olmaz; çünkü onlar sevilmeye değer kişilerdir.

Arkadaş olarak Aslan
Aslan arkadaşınızın sorunu çok eli açık ve yüce gönüllü olmasıdır. Arkadaşlarına, dostluğun iki yönlü bir olay olduğu duygusunun verdiği zevki tattırmazlar. Bu, paranın satın alabileceği şeylerle ilgili değildir. Biz burada, gelişmiş Aslan yaradılışından söz ediyoruz. Olgunlaşmamış tipler çok zorba ve arkadaşlarını ellerinde tutabilmek için baskıcı olurlar. Fakat eli açık ve yüce gönüllü bir Aslan da bu tutumu ile iyi bir arkadaşlığı öldürebileceğini ya da en azından sakatlayabileceğini görmelidir. Yararlı öğütler vermek de gerekir.

Aslanlar, onlara sorulup sorulmadığına aldırmaksızın düşüncelerini açıklamaktan kendilerini alamazlar. Yanlış anlaşılmasın! Aslanlar bağlı ve güvenilir arkadaşlardır. Genellikle eli açık ve sevimli arkadaşları kendilerine çekmeyi başarırlar. Bu, gerçekte şanslı yanlarıdır, çünkü böyle kişiler uygun ve iyi ilişkiler kurabilecekleri ender insanlardır. Gururlu ve genellikle yönetici tipler, arkadaşlarından büyük saygı beğenilme ve bağlılık beklerler. Çevrelerine entelektüel açıdan onlara eşit duygusal olarak onlara bağlı arkadaşlar toplama eğilimindedirler. Öğüt vermeye ya da birinin sorununu çözümlemeye bayılırlar. Sıkıntılı durumlarda, açığa vurmasalar bile, arkadaşlarını çok aralar. Aslan burcundan birinin arkadaşı iseniz, büyük bir olasılıkla siz de gösterişten biraz hoşlanıyorsunuz. Aslanlar düşünce ve umutlarında oldukça tek yönlüdürler. Bu nedenle çok şeyle ilgilenen tez canlı tipleri etkileyici, fakat belirsiz ve kararsız bulurlar. Ne olursa olsun, arkadaşlarını yarı yolda bırakmazlar.

Arkadaş olarak Başak
Başaklar yaklaşılması kolay olmayan insanlardır. Çok arkadaşları olduğunu söyleyebilirler; fakat bir başkası bunları tanıdık olarak nitelendirebilir. Başak burcunda doğanlar için gerçek arkadaşlığın derinliğini ve duygusal ilişkilerini anlamak kolay olmaz. Daha çok entelektüel arkadaşlar edinirler; ilişkinin onlarca anlamı olması gerekir. Kişisel bağlantıları genellikle esneklikten yoksundur. Bu demek değildir ki, bu pratik insanların telefon edecekleri, gidip gelecekleri ve her zaman yardım isteyecekleri arkadaşları yoktur.

Çok seçicidirler ve yakın olmak isteyen arkadaşlarına cesaret vermezler, çünkü özel sorunlarını kutsal sayar, karışılmasından hoşlanmazlar. Yalnızca çok yakınlık duydukları, güvenilir kişilere açılırlar. Gizli sırlarını paylaşabilecekleri bu tip insanları kendileri aramazlar. Büyük bir olasılıkla bu zeki insanların meraklarından birini paylaşan bir grupta bir Başak arkadaş bulabilirsiniz. İlk görüşte biraz çekingen ve kuruntudurlar. Herkesi inceleyip tanıyana dek geri planda kalmayı tercih ederler. Ortak yanlarınız varsa Başaklara kolayca ısınırsınız. Açık sözlülükleri biraz acımasız olabilse de, insanı rahatlatan bir dürüstlükleri vardır. Bu en belirgin özellikleridir, insan onlarla birlikte olunca yerini tam olarak bilir. Vicdanlıdırlar. Başakların görüş ayrılığı yüzünden arkadaşları ile sık sık bozuştukları görülür. Kimi insanlar yakın arkadaşlarıyla görüş ayrılıklarına önem vermeyebilirler. Fakat Başaklar bunu yapamazlar.

Arkadaş olarak Terazi
Terazi burcunda doğan kişilerin ait olmaya gereksinimleri vardır. Arkadaşlık onlar için nefes almak kadar gereklidir. Genellikle derin ve ürpertici dostluklar kurmazlar. Arkadaşlık onlar içini çok az yalnız kalmalarını sağlayan eğlenceli bir yoldur. Terazi ortaklık burcudur onlara göre evlilik ve kardeşçe bir ortaklık arasında temelde bir ayrılık yoktur. Çünkü şehvet düşkünü değil idealistdirler. Sevgiliyi her şeyden önce bir arkadaş olarak görürler. Onlar, ender olarak kendilerini bir ilişkiye tam olarak verirler. Kendilerine biraz teklifli bir görünüm vererek, önemli bir bölümü her zaman yedekte tutarlar. "Lütfen çok içli dışlı olmayın" diyen bir ağırdan almadır bu sanki. İşte bu ağırdan alma, diğer olumlu özellikleriyle birlikte onları ilginç ve aranan kişiler yaparlar. Hiç kimse çekici ve hafifçe de direnen Terazi kadar dayanılmaz olamaz.

Teraziler hoş, sevimli, ince, ve büyük birer diplomattırlar. Karşılaştıkları herkesin kendilerini sevmesini arkadaş olarak kabul etmesini isterler. Kabadayı, saldırgan ve yabansı tipleri sevmez, birlikte bulunmaya zorlanırlarsa hasta olabilirler. Çoğunuzun bildiği gibi Terazi burcunu, sevgi,güzellik ve uyum gezegeni olan Venüs yönetir. Bu özellikler Terazi ilişkilerinde aradıkları temel özellikleridir. Çalıştıkları, yaşadıkları yerlerde artistik ince ve sevimli olana yaklaşırlar. En iyi arkadaşları, yaratıcı ve güzel sanatlarda ustalaşmış, bunlara değer veren, ya da merakı olan kişilerdir. Terazi'lerin kendileri de bu konularda yeteneklidirler. Eğlenceyi, iyi giyinmeyi, arkadaşlarının evine gitmeyi severler. Ev sahibi olarak da, konuk olarak da ince, kibar ve neşelidirler.

Arkadaş olarak Akrep
Akrep burcundaki kişiler için tüm arkadaşların en zorlarıdır diyebiliriz. Genellikle yalnızdırlar; duygularını paylaşmaz, her şeyi bildikleri gibi yapmak isterler. Arkadaşlarının, sorunlarıyla yakından ilgilenmelerini ister yoksa ilişkilerini keserler. Akreplerin çevresinde verecek bir şeyleri olmadıkça olmaz. Akrepler gereksinme duymadıklarından arkadaş edinmeleri kolay olmaz. Ne denli katı görünürlerse görünsünler bu Akreplerin temel özelliğidir. Neyse ki bu saf tip ana çizgileri aynı kalmakla birlikte doğum haritasındaki diğer etkenler tarafından değiştirilebilir. Akreplerin arkadaşında aradığı şey nedir? Kendi düşüncelerinin yankısı mı? Bir deneme tahtası mı? Yoksa tutsak bir dinleyici mi? Sorun, arkadaşlarının ona gereksinme duymasıdır.

Doğum haritasındaki olumlu ve uygun etkilerin sonucu olarak ayrıcalıklar vardır. Daha gelişmiş Akrepler (duygusal olarak kışkırtılmadıkça) güvenilir ve candan arkadaştırlar. Arkadaşları için cesaretle çalışır, dövüşürler. Güçsüz arkadaşları onların yılmaz karalılıklarıyla güç ve moral kazanırlar. Fakat Akrep burcundan bir kişi biriyle arkadaşlık kurmak isterse, bu genellikle onu gizli bir amacı olduğu anlamına gelir. Akrepler sevdikleri bir kişiye ya da amaçlarına tutku ve bağlılıkla hizmet edebildikleri gibi nefret tiksinmeleriyle aynı oranda can yakıcı olabilirler. Gerçek arkadaşlığın güven ve paylaşma üzerine kurulduğuna inanırlar. Fakat çok ender bulunduğunun bilincindedirler. Eğer arkadaşlığın güven ve paylaşma üzerine kurulduğu kabul ediliyorsa, Akrep arkadaşlığı bunlardan payını almamıştır diyebiliriz.

Arkadaş olarak Yay
Yay burcundaki kişiler çok iyi arkadaşlardır. Neşeli, şakacı ve son derece zeki olan bu insanlar, her düzeyden arkadaş edinirler. Bir süre için onlara takılmaktan zevk duyacaksınız. Çevrenizde bu neşeli insanlar varken sıkıcı dakikalar çok enderdir. Durgun kişileri şaşkın ve nefessiz bırakacak bir yaşama sevinciyle deneyimden deneyime koşarlar. Sırasında çok ciddi de olabilirler. Neşeleri, yalın davranışları ile soytarılık eğilimleri yaradılışlarının yalnızca yarısını oluşturur. Bu yönlerinin yadsınamaz çekiciliği, onları burçlar arasında sevilen olmalarını sağlar.

Bu kişiler, arkadaşlarının sorunlarıyla yakından ilgilidirler. Onların yaşamlarını daha kolay ve bağımsız kılmaya yönelik her projeyi desteklerler. Yayların arkadaşları da genellikle kendileri gibidirler. Birbirlerini hiçbir zaman bağlamazlar. Yaylar zamanlarını varoluşun ciddi ve hafif yönlerini çelişkiye düşürmeden ayırmaya başarırlar. Enerji ve heyecanları sınırsız bir coşkunluktadır. Bu insanlar eli açık ve içten arkadaşlardır. Yakınları onların açık sözlü dürüstlükleri ile ilgili ülkülerini beğenirler. Özgürlük ve bağımsızlıklarına çok değer verirler. Yargıç bile olsalar vicdanlarını yoklamadan başkalarının özgürlüğünü kısıtlamazlar. Konukseverlikleri, incelikleri ve para konusunda eli açıklıkları yakınları arasında efsaneleşmiştir.

Arkadaş olarak Oğlak
Oğlak burcunda doğanların çok sayıda yakın arkadaşları olamaz. Temel alanları, işleridir. O günün işleri bitince, özel sorunlarla ilgili bir söyleşinin başlatılması gerektiğini düşünen biri ile dinlenmekten hoşlanır. Arkadaşları, çoğunlukla fazla içli-dışlı olmayı beklemeyen, geçici tiplerdir. Oğlaklar sıkı arkadaşlıklar kurabilirler. Bu ender görülen durumlarda içten ve bağlıdırlar. Fakat Oğlakların arkadaş kulübü üyelerinin sayısı çok sınırlıdır ve üyeler pek sık toplanmazlar. Bu tipler için bu dünyada dertleşebilecekleri (gerekirse) birinin bulunduğunu bilmeleri yeterlidir. Bu onlara mutluluk ve esenlikleri için gerekli güven duygusunu verir. Önemli olan bu seçiminin, uygulaması değildir; çünkü derin, güvenilir arkadaşlık bir Oğlağın yedekte (ya da aklında) tuttuğu bir şeydir ve büyük bir olasılıkla ona hiçbir zaman gereksinimi olmayacaktır. Bu insanlar kolaylıkla eğlenebilirler. Basit bir gevezelik, bir kaç kadeh içki, müzik dinlemek, TV seyretmek ya da iş ve günlük olayları konuşmak onlara yeter. Bu kişiler, sosyal umutları olan romantik tipler olmadıkları gibi eğlence düşkünü de sayılmazlar.

Gerçekte istedikleri, olgunlaşma iş ve kariyerlerinde olduğunca ilerleyip, başarabilirlerse kendilerine isim yapmak olan esas uğraşıları arasında geçici bir moladır. Yakın arkadaşlarıyla onları sevenler, onların çok duygulu olduklarını fark ederler. Dış görünüşleri sağlam, dengeli ve becerikli olmasına karşın, temelde çekingenlik, kararsızlık ve belirsiz korkular saklarlar. İlk görüşte bu kişiler birçok kişiye soğuk görünebilir. Bu görünüş, huzursuzluklarını örtmek için takındıkları bir maskedir. Reddetme ya da açık arkadaşlık girişimleriyle kendilerini aşağılama şansını kimseye vermemeye ve duygularını kimseye hırpalatmamaya çok kararlıdırlar. Duygularını kimsenin erişemeyeceği bir yere güvenle gizlemişlerdir. Kısacası, Oğlakların bir çok kişi için doyurucu bir arkadaş olma olasılığı çok azdır.

Arkadaş olarak Kova
Kova'ların arkadaşlığı en yüksek düzeydedir. Duygusal bir doyum sağlayarak, kendilerine yakın olanlar için bir coşku kaynağı olurlar. Bu şaşılacak bir deyimle Kovalar en iyi arkadaşlardır. Kıskanç ve bencil olmazlar. Arkadaşlıkta bir çeşit ayrıcalık arayan insanlar bu kişilerle acı bir hayal kırıklığına uğrarlar. Kovalar arkadaşlık kavramını kişisel özgürlüğüne ve fazla istememe ilkesine bağlarlar, kişinin kendisine değil! Genel olarak sevgili ya da hayat arkadaşının yerine dost olarak daha başarılı olurlar. Bunların hiçbiri, sevgi ve sıcaklığa gereksinimi olmayan üstün tipler oldukları anlamına gelmez. Onlar idealistlerdir. Yalnızlıkları genellikle toplumla uyuşmayan düşünce ve davranış biçimlerine sahip olmalarındandır. Gene de kısa süre için de olsa yaradılışlarında başkalarını çeken, bir güçleri vardır denilebilir.

Kovalar insan ilişkilerine içten bir ilgi gösterirler. Birçokları gibi benimseyici olmasa bile arkadaşlığın derin yönlerini adamakıllı anlar ve yalnızca güzel birkaç saat geçirmeye yaramadığını bilirler, arkadaşlıklarını her zaman korudukları ve anlamlı bir önemsemeyle değerlendirdikleri bir onur katarlar. Fakat genellikle Kovalar arkadaşlarına karşı çok adaletli ve cömert davranan, insaflı kişilerdir. Alma-verme konusunda duyarlı bir yapıları vardır. Yaratıcılıkları ve üstün zekâları ile arkadaşlarını etkileyerek, en olumlu yönlerini ortaya çıkarırlar.

Arkadaş olarak Balık
Balık burcunda doğan kişiler en iyi arkadaşı aradıkları için doğal olarak sık sık hayal kırıklığına uğrarlar. Onların sorunları, hiçbir kişinin uyamayacağı bir arkadaşlık ülküleri olmasıdır. Çok şey beklerler. Bulunması olanaksız şeyleri elde edemeyince de, o kişiye olan ilgilerini yitirmeye başlarlar. Arkadaş olarak tanıdıkları birini tanımazlıktan gelmeye başlamaları anlamına gelmez bu. İstediklerinin mantıksız olduğunu anlarlar ve herhalde bağlılıkları daha güçlüdür. Kendilerinde bulamadıklarını bilinçaltına iter ve olanaksızı aramayı sürdürürler. Sevgi ve arkadaşlığı ayrı ayrı değerlendirmek, Balıklar için kolay olmaz. Genellikle ya ikisi birden ya da hiçbiri derler. Yalnız kalmayı istemezler ama yine de kısa süreli yalnızlıklara gereksinme duyarlar.

Bu, yaradılışlarının bir özelliği olarak, yeni tanıştıkları kişileri şaşırtıcı bulmalarındandır. Hareketli arkadaşlıklardan hoşlanır ve kendilerini çılgınlığa yakın bir heyecana kaptırabilirler. Buna karşın ertesi gün kabuğuna çekilmiş, kendi kendine kızan, birlikte neşe ve arkadaşlık duygularını paylaştıkları kişinin yüzüne bakamayan biri olabilirler. Bu yıkıcı duygu dalgalanmaları Balıkların tanıdığı öznel bir deneyimdir. Bu nedenle telefon ya da kapı çaldığında cevap verir ve arkadaşlarına (sessizce de olsa) doğal bir tepki gösterebilirler. Bu garip ve ince insanların, bir aktörlük yönleri bulunabilir. Balıklar çevrelerindeki kişileri mutlu etmekte büyük hüner gösterirler. Bir arkadaşlığı, hayallerindeki romantik aşka dönüştürmeye çalıştıkları zaman hariç! O zaman aşırıya kaçabilir, insanı minnet altında bırakan aşırı bir sevgi gösterebilirler. Bu insanlar eğlendirme açısından tektirler. Evlerinde arkadaşlarını çok iyi ağırlarlar. Başkalarını mutlu etmek onları da mutlu kılar.

(ALINTI)

0 Yorum:

Yorum Gönder