12 Ocak 2015 Pazartesi

Eski sevgilinizi unutmanın yolları

Terkedilenler, ayrılık acısı çekenler, hayal kırıklığı yaşayanlar… Eski aşkınızı düşünmeden edemiyor musunuz? Herhangi bir zamanda ve mekanda kendi kendinize uygulayabileceğiniz kişisel hipnoz yöntemiyle, 10 basit ve hızlı adımda, ayrılık acınızı hafifletebilirsiniz.

Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, aşk acısı çekenler için 90 saniye içinde uygulanabilecek yöntem hakkında şu bilgileri verdi:

Derin nefes alın ve beyninize odaklanın
Hipnoz, gözleriniz açıkken ya da kapalıyken yapılabilir. Öncelikle gözleriniz açık olarak söylenenleri yapmalısınız. Duvarda bir nokta bulun ve devam etmeden önce o noktaya birkaç saniye gözlerinizi dikin. Gözlerinizi kapatmak sizi daha rahat hissettirecekse, bu adımları sesli mesaj olarak kaydedip, dinleyerek devam edin. Bu arada her adım arasında söylenenleri yapacak kadar süre bırakmayı da ihmal etmeyin. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, derin bir nefes alarak ve sonra da nefesinizi yavaşça bırakarak başlayın.


Ağrı hissi var mı diye vücudunuzu dinleyin
Şimdi, eski aşkınız düşünün ve herhangi bir fiziksel acı hissi olup olmadığını hissetmek için zihnen tüm vücudunuzu tarayın. İlginç bir şekilde, acı veren duygular kişide fiziksel acıya da sebep olur. Küçük ölçekte, bir ayrılık yaşadığınızda, midenizde ya da kalbinizde bir ağrı ya da başka bir duygu hissedebilirsiniz. Bu his herhangi bir yerinizde ortaya çıkabilir, o nedenle bu süreçte o hissin üstünde çok fazla durmayın. Daha çok, hissettiğiniz ağrının yerini tespit etmeye kendinizi odaklayın. Nasıl bir şey? O hissi hatırlamaya çalışın.

O hisse kafanızda belli bir şekil verin
Beyniniz duyguları ve anıları genelde holografik olarak (3D’de olduğu gibi) kaydetmeye meyillidir. Öyleyse, diyelim sırtınızda hissettiğiniz o ağrı, gerçekten onu düşündüğünüzde, belli bir şekle bürünecek. Canlanmazsa da, ona içinde bulunduğunuz ruh haliyle uyuşan herhangi bir şekil verin. Bir topa, yıldıza benzetebilirsiniz…



O şekli vücudunuzdan 60 cm uzaklaştırın
Ağrınıza daha yakından bakabilmek için, gözlerinizin önünde uçtuğunu görene kadar vücudunuzdan uzaklaştırdığınızı hayal edin. Gerçekte var olmayan bir şeyi zihnen kendinizden uzaklaştırmada zorluk yaşıyorsanız, öyle yapıyor gibi davranmanız bile sizi transa benzer bir hale sokmak için yeterli.

Uzaklaştırdığınız nesneyi dikkatlice izleyin
Şimdi, ağrınıza verdiğiniz o şekil gözlerinizin önünde uçtuğuna göre, artık onu dikkatlice inceleyebilirsiniz. Tüm ayrıntılarını inceleyin. Ağrı şeklinizi incelerken, mümkün olduğunca onu ayrıntılı bir şekilde tarif etmeye çalışın, ne kadar ayrıntılı olursa o kadar iyi. Rengi, şekli…

Nesnenin tanımlayıcı özelliklerini tamamen değiştirin
Ayrılık acınızın neye benzediğini net olarak görün. Şimdi onunla ilgili her şeyi değiştirin. Rengini değiştirin. Şeklini küçültün. Özelliklerini küçük, koyu renkli, keyifsiz ve sıkıcı bir nesneye dönüştürün, sonra da onu kendinizden uzaklaştırın. Bu sayede o nesneyle ilgili duygularınız değişecek. Yaptığınız şey beyni kandırmak değil, sadece beynin bilgileri nasıl kodladığını değiştirmektir.

Acı sembolünüzü arkanıza itin
Şimdi, farklı şekilde algılamaya başladığınız nesneyi vücudunuzdan uzaklaştırın, tercihen arkanıza koyun. Onu ittiğinizi, uzağa, çok çok uzağa ittiğinizi hayal edin. Öncelikle, onu bulunduğunuz odadan dışarı itin, sonra bir blok öteye, sonra bir sokak öteye, sonra da bir kilometre ötenize. Bunu yavaşça ve bilinçli olarak yapın. Onu, kendinizden uzaklaştırdığınıza gerçekten inanın. Acınızın sembolü olarak belirlediğiniz nesneden kendinizi soyutlayarak ve onu arkanıza iterek, beyninizin yaşadığınız ayrılıkla ilgili duygularınızı geçmişte bırakma sürecini hızlandırmış oluyorsunuz.

Kendi kendine hipnoz halinden çıkın
Şimdi hipnoz halinden çıkmaya başlayın. Örneğin ayağa kalkıp, bulunduğunuz odada yürüyün. Her iki gözünüz de açık olmalı, derin bir nefes almalı, nefesinizi bir saniye tutmalı, sonra onu yavaşça dışarı vermeli, sonra ayağa kalkıp tekrar derin bir nefes almalı ve tekrar oturmalısınız.

Duygularınızı tekrar gözden geçirin
8. adımdan sonra, büyük ihtimalle yaşadığınız ayrılık acısından kendinizi daha bir soyutlamış hissedeceksiniz. Duygularınızda hemen belirgin bir fark hissetmeseniz bile, rahatlamak ve bu adımları uygulamak bile tekrar üzüntü hissettiğinizde, ayrılık olayı üzerine fazla konsantre olmamanıza yardımcı olacak.

Egzersiz öncesi 10 seviyesinde “eski aşkımı çok özledim” diyorsanız ve bu egzersiz sonrası özleme yoğunluğunuz 7,5-8’e indiyse, bu bile bir gelişme ve tekrar bu adımları uygulamanız için geçerli bir sebeptir. Belki özleme seviyenizi 6’ya ya da 5’e bile düşecek, yaşadığınız ayrılık acısı gün boyunca sizin dikkatinizi dağıtmayacak. Bu teknik, birkaç dakika içinde insanlarda bir değişim sağlıyor, ama terapi yıllar boyu sürebilir.

Gerektiğinde 1-9 arası adımları tekrar edin
Bu egzersizi bir kere yapmanız bile ayrılık acınızı hafifletmeye yardımcı olsa da, gelecekte  ne zaman yalnızlık sancısı çekeceğiniz ya da geçmişle ilgili pişmanlık hissine kapılacaksınız, hiç bilemezsiniz. Ne zaman tekrar üzüntüye düştüğünüzü hissederseniz, 1’den 9’a kadar bu adımları tekrar edin.

Artık eski aşkınızla ilgili zihninizi dağıtan düşünceleri geçmişte bırakmayı öğrendiğinize göre, şimdi gelecekteki aşkınız için zihninizde yer açabilirsiniz.

Bu konuyu google benzeri arama motorlarında Eski sevgilinizi unutmanın yolları, eski sevgili, eski sevgili resimleri, sevgilimi unutamıyorum, onu unutamıyorum, onu çok seviyorum, eski sevgilimden kurtulmak istiyorum vb. gibi arama sorgularıylada ulaşabilirsiniz..
(ALINTI)

0 Yorum:

Yorum Gönder