8 Ocak 2015 Perşembe

Kadınlar mı Yoksa Erkekler mi Daha Çabuk Aşık Oluyor?


Kadınların ve erkeklerin ilişkilere farklı baktığı herkes tarafından bilinir. İki cinsinde aşık olmaları üzerine yeni bir araştırma yapılmış. Aşık olmak için ihtiyaç duyulan zamanı ve iki cinsinde aşık olma oranları ortaya konmuş. Araştırmayı konu edinen bu yazıya sitemizde yer vermek istedik.

Yapılmış bir araştırmaya göre, erkekler "işte o kişi" dedikleri kadını seçmekte hiç zorlanmıyor fakat kadınların kalbini kazanmak hiç de kolay değil. Daily Mail’ın haberine göre, aynı araştırma erkeklerin 5’te 1’inin ilk görüşte aşık olabildiklerini, yarısından fazlasının ilk randevudan sonra partnerlerine tutulduklarını ve 4’te 3’ünün ise 3 randevudan sonra kalplerini kaptırdıklarını ortaya koyuyor.

Kadınlar ilk görüşte aşık olmuyorlar

Diğer taraftan, sadece 10 kadından 1’i ilk görüşte aşık olduklarını belirtiyor. Kadınların çoğu ise gerçek aşkı bulduklarına ancak 6’ncı randevudan sonra ikna olduklarını ifade ediyor.

Alınan cevapların sonucunda, ilk görüşte ‘elektrik’ almanın daha çok feminen bir duygu olduğu tabusu da yıkılmış oluyor. Böylece erkekler ile kadınların ilişkilere bakış açısı arasındaki büyük fark bir kez daha ortaya çıkıyor. ntvmsnbc’nin haberine göre British Psychological Society profesörü Alexander Gordon, erkelerin dış görünüşe daha çok önem verdiklerini, kadınların değerlendirmelerinin ise çok daha karmaşık olduğunu vurguluyor. Kadınlar sosyal durumları erkeklerden daha iyi analiz edebiliyor.

Erkekler daha çok aşık oluyorlar

Yaşları 16 ile 86 arasında değişen ve 1500 erkek ile 1500 kadın arasında yapılan araştırmaya göre ortalama bir İngiliz erkeği hayatında 3 kez, ortama bir İngiliz kadın ise hayatında sadece 1 kez aşık olduğunu belirtiyor. Erkekler "seni seviyorum" demeye de daha yatkın. Araştırmaya katılanların 4’te 1’i de kalp kırıklıklarını tamir edemediklerini söylüyor.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak için aşağıdaki yorum alanını kullanabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Sadık olmak gerekiyo çünkü kuşkular daha çok ortaya çıkıyo bence gerçek aşk

    YanıtlaSil